Img

PRIPREME ZA LIKOVNI PRIJEMNI ISPIT

PROGRAM PRIPREME ZA PRIJEMNI ISPIT SREDNJIH UMJETNIČKIH ŠKOLA

INART izvodi i vrlo uspješne programe pripreme za prijemni ispit umjetničkih škola. Priprema je individualizirana i održava se pojedinačno ili u malim grupama. Svi kandidati koji su se pripremali za upis u školu primjenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, uspješno su upisani.

Program  uključuje minimalno 10 likovnih radionica koje traju po 2 nastavna sata a na kojima polaznik radionice prolazi usmjeren program crtanja prema promatranju, savladavanje smještaja u format, proporcije, kompoziciju, perspektivu.. Osim linijskog crteža, program obučava u tri metode sjenčanja te savladavanje osnove o bojama i miješanju boja.

Po prijavi kandidata za program pripreme za prijemni ispit umjetničkih škola, kandidatu se pristupa  putem individualne procjene znanja i sposobnosti te se na temelju toga dogovorno izrađuje plan održavanja radionica.

Iako su svi naši sudionici programa pripreme od 2007. godine do danas uspješno upisali željenu umjetničku srednju školu, program ne može garantirati prolaz na likovnom prijemnom ispitu a dokument o završenoj pripremi ne ostvaruje dodatne bodove za upis.