Img

GOSTOVANJA UMJETNIKA

RADIONICA / PREDAVANJE / PREDSTAVLJANJE

Kada doživite izravan dijalog s umjetnikom te upoznate što, kako i na koji način radi, živi i proizvodi jedan umjetnik, eksperimentirajući s različitim oblicima umjetničkog izražavanja, možete doprijeti  do iznenađujuće zavodljivog, oslobađajućeg i edukativnog iskustva.

Svaki umjetnik kroz gostujuće radionice može približiti svoju misao vodilju o umjetničkom izražavanju. Na ovaj način sudjelovanjem moguće je razviti senzibilitet prema umjetničkom izražavanju i estetici.

Umjetnost pomaže izvući na površinu osjećaje kojih možda uopće nismo svjesni. Nakon što ih osvijestimo, nove osjećaje ugrađujemo u naš emocionalni repertoar čime postajemo bogatiji i fleksibilniji. Na ovaj način umjetnost može poslužiti kao cjeloživotni alat putem kojeg je moguće izraziti emocije te kao spoznaja da do mogućeg rješenja ne postoji samo jedan jedini put!

Različiti pristupi, umjetnička filozofija te pristup u radu sa likovnim i kreativnim djelima, upoznavanje sa različitim tehnikama i likovnim sredstvima, svakako obogačuje pojedinca te mu može pružiti inspiraciju za nove poglede, izražaj ili eksperiment u vlastitom radu.

Photo: GOSTOVANJE UMJETNIKA: Prof. Alfred F. krupa. Radionica: OSNOVE KALIGRAFSKOG CRTANJA TUŠEM